Friidrott svenska kvinnor. Svamp i underlivet - 1177 Vårdguiden - sjukdomar, undersökningar

Birka vikingastaden björkö - Svullna blygdläppar klåda

By orbita2010 on Aug 06, 2018

vet jag att jag har svamp på penisen? Det är vanligt att få svamp i slidan. Prova receptfri kräm eller slidpiller som innehåller svagt östrogen. Oljan kan också

lindra klådan. Ibland går svampen inte över, eller så kliar och svider det så mycket att du snabbt vill göra något åt det. Du kan bli undersökt på en gynekologisk mottagning, en ungdomsmottagning eller på en hud- och könsmottagning. En orsak till klåda är infektioner, oftast svamp i underlivet. Sponsrad länk, sök hjälp hos vårdcentral eller gynekolog. Svamp på penisen brukar göra att ollonet blir rött, torrt och börjar fjälla. Blygdläpparna kan bli röda, svullna och kännas ömma.

Malmö map Svullna blygdläppar klåda

Mer om trikomonasinfektion kan du läsa här. Under graviditet, antibiotika slår ut de nyttiga bakterierna som finns i underlivet så att svampen kan börja växa. Om du är gravid bör du fråga en barnmorska vilket läkemedel du kan använda. Eller att du har små utslag. Du har haft svamp i underlivet oftare än två gånger på ett halvår. Svamp kan bero på att immunförsvaret är nedsatt av någon anledning. Men risken är större efter en antibiotikakur.

Det är vanligt att det kliar runt slidöppningen och på blygdläpparna.Ibland kan du se att huden är röd och svullen, eller att du har små utslag.Blygdläpparna kan bli röda, svullna och sköra.

Använd en vass rakhyvel och smörj in svullna blygdläppar klåda underlivet om du rakar dig Använd en ren svullna blygdläppar klåda och vass rakhyvel och mycket rakgel eller raklödder om du rakar dig i underlivet. Du blir inte av med svamp genom att smörja in underlivet med yoghurt. Rodnad hud och hud som är öm vid beröring.

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *
Namn *
E-post *
Hemsida

Klåda i underlivet m - Kunskap om hälsa, medicin

Fäll ihop Undersökningar Undersökningar En gynekolog eller en barnmorska kan göra en gynekologisk undersökning av könsorganet.Mer om svampinfektion i underlivet kan du läsa om här.Det kan vara svårt att skilja de båda tillstånden åt då symtomen liknar varandra.